Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Kimyasal Peeling Uygulamaları ve Çeşitleri.

Kimyasal peeling donuk ve cansız görünümlü cildi canlandırmak, gençleştirmek için uygulanan yöntemlerden biridir. Peeling işlemi ile ciltteki koyu renkli lekelerin tedavisi, güneşe ve yaşa bağlı lekeler, çiller, akne izleri tedavi edilebilir.

Kimyasal Peeling Çeşitleri

Yüzeysel Peelingler

Kullanılan meyve asitleri (Glikolik Asit, Pirüvik Asit, Salisilik asit, Laktik Asit) ciltteki ölü hücreleri temizleyerek sağlıklı hücrelerin gelişmesini ve yüzün canlanmasını sağlar. Kimyasal peeling ile cildin doğal rengi, dokusu ve pürüzsüzlüğü konusunda çok büyük gelişme sağlanabilir. Ayrıca cildi sıkılaştırarak yüzeysel çizgi ve kırışıklıkları da azaltır. Yüzeysel peelingler 2 haftada bir 6-8 seans olarak planlanabilir. Her seansta cildin reaksiyonuna göre konsantrasyon ve peelingin ciltte kalış süresi arttırılır.

Orta Peelingler

En çok kullanılanı TCA peelingler olup işlemden sonra 3-7 gün ciltte kızarıklık ve soyulma görüleceğinden tedavi planı bu duruma göre yapılmalıdır.

Cosmelan ve Dermamelan, orta peeling sınıfına giren bir uygulamadır. Sadece 1 kez yapılması yeterlidir. Maske gibi uygulanan peeling cilt tipine göre 8- 12 saat ciltte kaldıktan sonra temizlenir ve tedavi daha az konsantrasyondaki aynı ürün ile 3 ila 6 ay devam ettirilir.