Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Lazer İle Ben Aldırma

Koyu renkli benler her ne kadar bir hastalık olmasa da her an için kanser riski taşımakta olduğu gibi çoğunlukla insanlar, ben tedavisi işlemi için estetik yönden yaklaşıyorlar ama kanser riski de göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Benler, yalnızca beş dakika kadar süren yöntem ile ameliyatsız olarak alınabilmektedir.

Lazer İle Ben Aldırma Tedavisi Nedir?

Lazer ile ben aldırma tedavsinde kullanılmakta olan lazer, zararlı ışınlardan arındırılmış durumda olan ve renkli alanlarda yüksek ısı enerjisine dönüşebilen bir ışık türüdür ve renge dayalı bir tedavi metodu olması sebebiyle, yalnızca ciltten daha koyu renkte bulunmakta olan renkli benlenrin tedavisinde lazer kullanılır. Bunun yanı sıra lazer, bebeklerde doğuştan görülebilen Damar beni tedavileri için de kullanılmakta olan bir tedavi yöntemidir.

Lazer İle Ben Aldırma Nasıl Yapılmaktadır?

Koyu renkl benler, ya damar beni şeklinde kırmızı renkli ya da melanin adı verilen kahverengi pigment ile oluşmuştur. Renkli alanın ışık ile gelmekte olan ısıyı daha fazla tutması neticesinde ısınarak melanin pigmenti içermekte kahverengi benler lazer uygulaması ile dokuda hasar oluşturabilecek düzeye kadar yükselmektedir. Koyu renkli ben alanı içermekte olan doku, lazer uygulaması ile bir anlamda pişerek altında bulunan canlı dokudan sıyrılır ve ayrılır. Zaman içerisinde ayrılmakta olan bu tabaka, benin küçülmesi ya da kaybolması biçiminde tedavi olarak bu bölgede uygulanan en küçük tedavi şeklidir.

Lazer İle Ben Aldırma Uygulaması Sonrasında İz Kalır Mı?

Ameliyatsız ben aldırma tedavi yöntemleri arasında bulunan lazer ile ben aldırma uygualması dışında iki farklı yöntem daha bulunmakta ancak, lazer uygulaması diğerlerine oranla daha avantajlı ve tedavi ardından oluşan iz, radyo frekans ile aynı düzeydedir. Ancak radyo frekans yönteminin, tüm ben çeşitlerine uygulanabiliyor olması ve çok sayıda da seans gerektirmiyor olması sebebi ile daha çok tercih edilmekte olan yöntemler arasında yer almaktadır. Son yıllarda icat edilmiş olan plazma tedavisi ide pratik çözümlerden biridir.